Sesongvedlikehold

2013:

13/7-13: Ordnet med ny bolt til den ene storseilvogna som var satt inn opp-ned. Den ble snudd, og ny bolt satt inn. Fikk kjøpt den på Jernia. Nye tau til et par av fenderne, da de var veldig slitt.

11/7-13: Nye skjøter til genoaen, babord skjøte var heftig slitt, uvisst av hvilken grunn. Hadde ikke gult skjøte, som Abbe ønsket seg. Ble blått og konservativt…

5/7-13:    1. Tettet under masjetten rundt mastefoten med Sikaflex, funket ikke 100%, men gjør ikke mer med dette før til høsten/våren, lite vann som kommer inn der, det havner i kjølsvinet. Sannsynligvis bytter jeg mansjett.

2. Tettet overgangene pull-pit-dekk med Sikaflex, fylte på, ser ut til å funke, men pull-piten er utsatt for mye bevegelse, så det blir spennende å se om det varer…

24/5-13: Aksel hentet båten fra Randesund Allsidige. Holdt på å gå på grunn inne i bassenget pga sterk vind inn Korsvikfjorden og mye vindfang i båten. Kom seg ut med en halsbrekkende manøver; bakking rett ut i kjempefart, ganske nær fjellveggen….

23/5-13: Oppløft i «Randesund Allsidige Båtverksted», Aksel kjørte båten over for motor 22/5, så den kunne ligge klar til dagen etter. Ingen alvorlige skader ble funnet. Et lite hakk i overgangen mellom kjøl og skrog, samt oppskrapet under på bulben. ingenting som det var noen grunn til å reparere der og da, så da tar vi det til vinteren/før utsetting neste år.

Oppløft på Randesund Allsidige 23. mai 2013

Oppløft på Randesund Allsidige 23. mai 2013

Skraper under på kjølen fotografert under oppløft på Randesund Allsidige

Skraper under på kjølen fotografert under oppløft på Randesund Allsidige

20/5-13: Dulting fra 19. mai, ble undersøkt av Aksel. Han dykket med dykkermaske ned under båten for å se. Tenker det blir et oppløft etterhvert.

16/5-13: Egil Myr i nabobåten i Alsviga ga godt råd om vedlikehold av teakdekk i dag. Her er hans oppskrift:

Vedlikehold av Teakdekk

Ta halvt om halvt med vann og klor i ei bøtte el sprayflaske. Spray på over all teaken. La stå i en halv time. Skyll godt med vann etterpå.

Pensle på Gorinr 22 Treolje (uten farge). trekker inn i treet uten å lage farge eller hinne på toppen

På høsten tar han en del klor og ni deler vann, sprayer på og lar det bare ligge. Det blir skylt bort med regnvann, el evt helle på vann etter noen dager. Kloren dreper soppen i treverket så det sorte blir borte.

9/5-13: Omsydde stuegardiner i lin er ferdigsydd og på plass i båten i dag. Takk til mor Tveiten for ypperlig sømarbeid.

IMG_4892

7/5-13: Sydde det løse skinnet på rattet, artig jobb med salmakernål og vokset skomakertråd. Kjøper mere tråd, og vil nok ta hele rattet på sikt. Sparkelarbeidet ser ut til å bli bra, nå gjenstår sannsynligvis kun pussing med 800 og 1200-papir, samt voksing.

Har strammet rørklemma, skal legge inn silikon.

Det er en ørliten lekkasje (i regnvær) der masten går gjennom dekket. Det må vi få orden på.

Det er en ørliten lekkasje (i regnvær) der masten går gjennom dekket. Det må vi få orden på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s