Om oss

Velkommen til våre nettsider!

Vi, Aksel og Ann Birgitte (Abbe), bor på idylliske Flekkerøya ute i havgapet, sydvest for Kristiansand. Her har vi lett tilgang til havet. Vi deler interessen for naturopplevelser. Fotturer, skiturer, teltturer, toppturer i Lofoten, Trollheimen, Jotunheimen, Hardangervidda, Rondane, Romsdalsfjellene, Setesdalsheiene osv. Men vi koser oss i skjærgården og i heiene på Sørlandet. Og nå også på seilturer. 🙂

Seilbåten «Selma» er en Bavaria 35 Match fra 2004. Aksel Selmer kjøpte den i oktober 2012, og vi rakk en tur ut i den før den ble tatt opp for vinteropplag på Vågsnes (Tromøya).

Aksel er forfatter og lærer i tillegg til at han er ivrig terrengsyklist og løypelegger. Han fyller dagene med ord og aktivitet. Aksel (Skipper) har erfaring med seiling med mindre båttyper i fra ungdomstida, og har også seilt større båter i voksen alder. Abbe jobber med organisasjon-,ledelse- og teamutvikling, og er eier i et konsulentfirma. Abbe (eller nå også Fokkeslasken) hadde aldri satt sine bein i en seilbåt før, og ble introdusert for seillivet på denne måten:

I masta 2 - Version 2

Aksel valgte båten på grunn av seilegenskapene, ettersom han er vant med regatta fra oppveksten, så syns han det er moro med skarpseilte båter. For ordens skyld: Vi skal ikke seile regatta med det første!

Skipperen

Fokkeslasken ved roet

Sammen tar vi vare på Selma, lærer oss hennes spesfindigheter og muligheter, og nyter seillivets gleder – riktignok med svært forskjellig utgangspunkt. Den ene mer erfaren og «noe» mer fart- og spenningsdrevet enn den andre…

Disse nettsidene er først og fremst ment som vår logg og dokumentasjon på læring, vedlikehold, seilglede og utfordringer(?) med Selma.

 

Hilsen

Aksel & Abbe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s