Besøk og kappseiling med belgisk båt

De var på ferie i noen venners hus i Lillesand sentrum, Marianne og Hans Tarjei. De er bosatt på Lillehammer, og Hans Tarjei er forfatterkollega av Skipperen. Vi inviterte dem på seiltur med Selma. Med nordøstlig vind 6-9 m/s, gikk det med god lensefart ut Vestergapet. Marianne overtok villig roret. Hun har seilt jolle før, og var sprudlende begeistret over seillivet. Hans Tarjei, håpet på en bedre opplevelse av seiling enn den han hadde fra før…

DSCF5071

Dønningene økte på etterhvert som vi beveget oss sydover mot horisonten. Marianne roret flott opp og ned av bølger, og så ut til å storkose seg som assistentskipper. Hans Tarjei og Fokkeslasken fikk tid til en prat om arbeid og mot mens beina dinglet over ripa.

DSCF5066

Vi snudde etter en stund, for paret kunne ikke la Sirius være for lenge alene i huset i Lillesand. Sirius er en lys labrador, oppkalt etter Sirius Svart (fra Harry Potter-bøkene) – Sirius Hvit. For å slippe å få vinden rett i mot, seilte vi på kryss inn mot øyene utenfor Langenes (Søgne), og rundt Tjamsøya. Selv om vi har seilt der flere ganger, må vi alltid ta en titt på gps-en, pga grunner og skjær.

DSCF5078

De fleste andre seilbåtene gikk for motor her inne, men vi oppdaget en båt for fulle seil noen hundre meter foran oss på vei inn i sundet vest for Tjamsøya. Den forsatte videre vest for Store Langøya, hvor vi la oss på en kurs mot sørøst ut mot Vestergapet, men med et slag øst for Store Ryvingen. Og her så vi seilbåten igjen på full fart ut Sandvigdalsfjorden, og det var da vi skjønte at vi var med i en seilkonkurranse.

DSCF5075

Nytt slag måtte gjøres, men vi måtte vente på en seilbåt som kom mot oss i vår kurs. Konkurransebåten (en flott seilbåt fra Belgia, viste det seg) kom nærmere, og nesten forbi, idet det var klart for oss for et slag. Vi dro i tau som om fanden var laus, og båten la seg over, og la seg over, og la seg over… alt for bratt til at det gikk fort nok opp mot vinden. Nytt slag midt i Vestegapet, og vi lå jamsides med Belgieren. Juhuiii! Ustabil vind i fjorden gjorde at vi dro innpå hver gang vi ikke lå bratt, mens de dro fra oss hver gang vindkastene krenget vår båt. Vi vinket takk for turen til Belgierne, som vinket tilbake og knipset bilde av oss… Vi bøyde av inn i Alsviga, la til kai og spiste nista i cockpiten før turen var over.

DSCF5035

Hans Tarjei hadde kjent på litt småsjøsjuke ute i bølgene, men det roet seg bak holmene i Langenes, og jeg tror kappseiling og roligere farvann, sol og mat i cockpiten forhåpentligvis ga en positiv opplevelse. Sirius ventet i Lillesand. Takk for turen! 🙂

DSCF5046

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s