Poetisk seiltur

Vel hjemme fra årets seilferie, ventet besøk på lørdagen av Åsa og Arne Hugo, begge forfattere og venner av Skipperen. Fokkeslasken, som ikke kan titulere seg som forfatter, fikk ta på seg alpelua og forsøke å henge med i diskusjonene om poesi, forlag og siste nytt om den og den i bransjen.

Rekene var gode med hjemmelaget guacamole til, og samtalene gled florlett over bordet. Åsa Maria Kraft, er svensk, med en mor fra Jämtland, og skriver poesi og prosa. De siste boken hennes, Självpornografi Akt 1 (2012), mener hun selv er en poetisk roman. Fokkeslasken, et ubeskrevet blad i litteratursammenheng (og andre sammenhenger), kan si seg enig i beskrivelsen til Åsa, etter å ha lest de første sidene i boken hennes. Men den slår meg først og fremst som filosofisk i sin form….. Vakker, og til å fundere på. Her er side 15 i boken:

Skjermbilde 2014-07-16 kl. 16.25.35

Arne Hugo Stølan, fra Støren, er poet, lærer på Nansenskolen og lyrikkanmelder i VG. Han har gitt ut flere diktsamlinger, og Skipperen (som selv er forfatter av både lyrikk og prosa) la tre av Arne Hugos flotte diktsamlinger i fanget mitt da besøket hadde reist mandag morgen. Her er et av diktene fra «Kildeskrift» (2003):

bilde

Fokkeslasken, som allerede har begynt på Trude Marsteins roman «Hjem til meg», får altså flere bøker som skal nytes i løpet av sommeren. I tillegg har jeg Skipperens manus til boken «Syklisten» (antatt utgivelse medio oktober 2014), som jeg skal lese gjennom, så her er det bare å utnytte dager og netter…

Søndagen ville poetene gjerne til sjøs, og Skipperen er aldri vond å be når det gjelder å befolke Selma og legge fra land. Vi tøffet for motor fra Flekkerøy og innover i byfjorden, før vi heiste seil og med økende fart seilte utover mot Grønningen og Oksø fyr. Det så ut som om de besøkende satte pris på seilinga.

DSCF5014 DSCF5016 - Version 2 DSCF5022 DSCF5023 - Version 2 DSCF5031 - Version 2 DSCF5033 - Version 2

Det ble et hyggelig møte med to fine mennesker, som hver på sitt vis satte spor etter seg. Åsa med ro og varme i blikket, Arne Hugo, imøtekommende og med lun humor. Det var lett å være ikke-forfatter sammen med disse menneskene.

Arne Hugo hevdet, på sin klingende trønderdialekt (fra Støren) at «Du ska se du sit der om nån år og huske tebake på den gangen du starta forfatterkarriæra som blogger…eh.. unnskyld… elektronisk logger på http://www.selmaseiling.com.»

Godt forsøk på inkludering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s