Frisk og fin seiling til Lillesand

Knut, Peder og jeg (Aksel) stakk til sjøs for å seile Peder til rock- og ølfestival på Hove. Ett legg ut Gabet, ett slag og så stødig kurs nordøstover. Brukte en time på å komme på høyde med Oksøy fyr, tenkte at dette gikk for sakte. Mye sjø, 7 s/m, gutta ble litt bleke om nebbet, men jobbet godt, Peder måtte frem på dekk og stramme akterliket på genoaen, og festet seg til sikkerhetslinen langs dekket, da det var ruskete og dumpete forut. Han liker den type action. Møtte to seilere på vei sydover, bl.a en lekker x-yachts 43.

bilde 2

Langs Justøy roet sjøen seg, vi kunne seile rommere, og lå jevnt over 8 knop. Etter fire timer kunne vi vende inn mot Lillesand, entret sundet på platt lens.

bilde 1

Vi fant plass i gjestehavna, dog trangt, båter på alle kanter. Lapskaus til middag, gutteaktig preg på bordetsetningen, vi skjønte vi måtte tenne stearinlysene. Men jeg skjønte plutselig ikke hvorfor Abbe ikke var bedt med. Vel skulle dette være en guttetur, men nå kjentes det feil ut at hun satt hjemme.
Mye festing i båtene rundt oss, vi sjekket livet på land, utestedene preget av fulle femtiåringer som danset sving og drakk enda mer øl, samt noen spyklare fjortiser.

L1000147

bilde 3
Tar kvelden rundt midnatt, det er lunt og kos i lugaren, varmen er på, drøsen går, fint liv…

Aksel

One response to “Frisk og fin seiling til Lillesand

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s