Trøstetur

Jada, jeg er ei pingle. Som fokkeslask og HMS-ansvarlig, la jeg i går ned veto mot overnattingstur til Mandal fra i dag (lørdag) til i morgen. I går lovet YR 9-13 m/s ved Songvår fyr, fare for lyn/torden og STORE nedbørsmengder. Mest vind og regn og torden skulle det riktignok bli etter kl 18, og skipperen mente at dersom vi startet i 11-tida i den medvinden som var meldt (fra sørøst), så ville vi sitte trygt og godt inne på Provianten restaurant på brygga i Mandal og spise fiskesuppe når lynet slo ned.

Kan man egentlig stole på YR når det gjelder vær? Kunne det tenkes at været kom før det var meldt? Kunne det tenkes at den «perfekte» medvinden til Mandal viste seg å bli noe helt annet og mye verre? Og vestavinden som ville gi oss medvind hjem igjen, ville den komme? Ville vi finne fram til Mandal? Var det egentlig brygger i Mandal? Og om så var at vi fant frem (helskinnet mot alle odds) og det faktisk var gjestebrygger der borte; ville vi klare å legge til? Det er strøm i Mandalselva, hadde jeg hørt. Dessuten må man ha respekt for havet og ukjent farvann…. og Kvåsen, som egentlig ligger øst for Kristansand, og helt utenfor vår kurs til Mandal, men likevel.

Det ble mye, kjente jeg, og kunne ikke skjønne hvorfor ikke Skipperen lot til å ense alt dette. Han bare gledet seg til å dra på seiltur med meg, og hadde ikke en promille i bekymring. Så måtte jeg, Fokkeslaken, stå fram som pingle og festbrems da.

Det ble ikke overnattingstur til Mandal.

Men det ble en ørliten trøstetur ut Gabet i dag med max 10,2 m/s vind og over 9 knops fart på kryss inn Gabet på vei hjem igjen. Og det er rart med det, en seiltur gjør susen når det gjelder stemninga blant Kapteinen og hans ringe mannskap. Og svett ble jeg også, både av all krysssingen og all krengingen, og lykkelig for at jeg ikke var på vei til fremmed havn ( les; Mandal) i dette været.

Vi sitter i kahytten nå. Ritz-kjeksene og colaen er på bordet. Det drypper på taket og vinden øker på. Nesten så en kan innbille seg at det er koselig. 🙂

20130615-171112.jpg

20130615-171246.jpg

2 responses to “Trøstetur

 1. Det er greit å vere pingle når du kan risikere å bli våt på føtene når du er Fokkeslask i svingane og fotograf på slettene. Men dykk var nå på havet i allefall. Glad eg kan halde meg til skog og fjell, sjølv om vi bare hadde 3*C i dag kl 8. Og det var både blåst og regn -og fint!

 2. The dedicated team of AVG professionals can be obtained here all round the hands of time, whom it is possible to reach by calling
  around the AVG tech support number. You can run your
  home based business perfectly in case you become
  cordial for the customers. If you’re still at a loss, you can contact the client
  care team either by email, live chat, or phone
  during standard west coast business hours.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s